• GRCD4411.jpg
  • GRCD4411_inlay_web.jpg

Wenche Myhre: 66 – Wenche Myhre

ÅGE ALEKSANDERSEN: Prinsesse smil · Reise med vind · BENNY ANDERSSON, BJÖRN ULVAEUS, TIM RICE: Den jeg ville bli · DAN ATTLERUD, MICHAEL CLAUSS, THOMAS THÖRNHOLM: Alt har en mening nå · FINN LUDT: Vår Herrens klinkekule · GEIR OLAmer…V BØKESTAD, PER KRISTIAN INDREHUS: Du skal få din dag i morgen · HANNE SØRVAAG, KIM EDWARD BERGSETH: Hjertekammer · HARALD ARLEN: Over regnbuen ·
MICHEL SARDOU, PIERRE DELANOE, SALVATORE CUTUGNO: Vi lever · PAUL CURTIS: Du og jeg og vi to · SAXI DOWELL: Har du hørt hisorien om de tre små fisk · SIGURD JANSEN: Vinter og sne · SIGVALD TVEIT: I'm a woman · UDO JÜRGENS, WOLFGANG HOFER: Når jeg blir 6

Wenche Myhre · Anders Eljas · Norwegian Radio Orchestra · Bjørn Kjellemyr · Eivind Aarset · Vegard Johnsen and more...

Her er ”66”!

kr 111

Sjanger: popSlager

Wenche Myhre blir 66!

Grappa Musikkforlag har den store ære av å presentere Wenche Myhres nye plateutgivelse; ”66”.

Wenche Myhre er en av våre mest folkekjære og slitesterke norske artister, og hun har også nådd ut til et stort internasjonalt publikum gjennom en snart 60 år lang karriére. Mange husker henne i tospann med Povel Ramel. Andre får umiddelbart opp et bilde av Wenche som snørrete barnehageunge med spann og bøtte og sydvest, mens hele Tyskland, der hun i flere tiår har hatt superstjernestatus, smiler og snakker varmt om «Die Wencke». Så er det de som begynner å nynne på monster-hit’en «Når jeg blir seksogseksti». Nå er hun endelig i sitt 66. år, og markerer dette med en stor turné, plateutgivelse og biografien "66 – et liv uten sikkerhetsnett", ført i pennen av Mona Levin.

"66" er en samlecd med flere av Wenches største hits, men inneholder også tre nye låter.
Første singelen fra platen (utgitt høsten 2012), "Prinsesse Smil", er spesialskrevet for Wenche av Åge Aleksandersen, og fikk 5/6 i Dagbladet, som kalte den en "Hymne til livsgleden". I tillegg har Aleksandersen skrevet en bokmålsversjon av sin låt ; "Reise med Vind" til Wenche. Hanne Sørvaag har skrevet låten "Hjertekammer".

Wenche, Norges første popstjerne, er nå en beundret, moden kunstner, en ekte entertainer – et ord hun selv har enorm respekt for. Det rommer artist, slager- og visesanger, komiker, film- og teaterskuespiller. Det representerte en gang Wenche Myhres absolutte mål og store drøm. Nå, når drømmen er oppfylt for lenge siden, vinker likevel nye mål i horisonten. Ikke så veldig fjernt, forresten. Wenche har alltid prosjekter på gang. Hjernen hennes er en slags utskytningsrampe for nye ideer før de forrige har landet. Hun har aldri har stått stille, og hun fortsetter å overraske.

More

15.februar fyller Wenche Myhre 66 år. I den anledning har Grappa Musikkforlag den store ære av å presentere Wenche Myhres nye plateutgivelse; ”66”.

66

Nå er hun endelig i sitt 66. år, og markerer dette med en stor turné, plateutgivelse og biografien "66 – et liv uten sikkerhetsnett", ført i pennen av Mona Levin. Det nye albumet "66", med kombinasjonen av det kjente og kjære med det nyskapte – som nok snart blir kjent og kjært – er typisk for Wenche. Platesporene sveiper gjennom et langt artistliv. De demonstrerer hvor slitesterke de gamle sangene er og hvor potente de nye er.

Nye låter

I 2011 møttes Wenche Myhre og Åge Aleksandersen på rockemuseet Rockheim i Trondheim. Wenche hadde akkurat kjøpt den nye platen til Åge og forelsket seg i "Reise med vind", som også er med på "66". Han ble synlig overrasket over at Wenche Myhre ba om lov til å synge den.
«Men det er en sang om døden,» sa han.
«Nei, det er en sang om evigheten,» sa hun. Åge tenkte litt, og så tilbød han å lage en bokmålsversjon av teksten. Ikke nok med det – han skrev en helt ny melodi til henne: Prinsesse Smil!
Denne ble første single fra det nye albumet , og fikk 5/6 i Dagbladet, som kalte den en "Hymne til livsgleden".Tittelen kan stå som en signatur på Wenche Myhre selv – hun er kjent for sitt smil og sine gnistrende blå øyne. Uansett hvilke veier livet har ført henne, har Wenches smil beholdt sin skjønnhet. Hennes personlighet sprer glede og har funnet veien inn i uendelig mange hjerter. Det speiles i tittelen på den andre nye melodien på denne platen, skrevet av Hanne Sørvaag spesielt for Wenche: "Hjertekammer".

En ekte entertainer

Wenche, en gang Norges første popstjerne, er nå en beundret, moden kunstner, en ekte entertainer – et ord hun selv har enorm respekt for. Det rommer artist, slager- og visesanger, komiker, film- og teaterskuespiller. Det representerte en gang Wenche Myhres absolutte mål og store drøm. Nå, når drømmen er oppfylt for lenge siden, vinker likevel nye mål i horisonten. Ikke så veldig fjernt, forresten. Wenche har alltid prosjekter på gang. Hjernen hennes er en slags utskytningsrampe for nye ideer før de forrige har landet. Hun har aldri har stått stille, og hun fortsetter å overraske.

Utgivelsesdato: 18.01.2013

EAN: 7033662044115

Katalognummer: GRCD4411

Priskategori: CD