• HUBROCD2563.jpg
  • HUBROCD2563_inlay.jpg
  • Morten_Qvenild_photo_JornStenersen.jpg

Morten Qvenild: Personal Piano – Morten Qvenild

CALVIN HARRIS: We Found Love · MORTEN QVENILD: Turning Returning · Kick and Glide · Past · Hilma · Blown Away · Wildmer… Horse

Morten Qvenild: HyPer(sonal) Piano, voice and programming

De siste 15 årene har pianist og tangentmann Morten Qvenild vært en av de mest kreative musikerne på den norske scenen. Qvenild har både en sjelden popteft og et stort hjerte for eksperimentering og improvisasjon.

kr 111

Clear selection

Solodebut fra særegen tangentmagiker De siste 15 årene har pianist og tangentmann Morten Qvenild vært en av de mest kreative musikerne på den norske scenen. Qvenild har både en sjelden popteft og et stort hjerte for eksperimentering og improvisasjon. Nå kommer endelig hans etterlengtede første soloalbum. Mest kjent er kanskje Qvenild fra den uvanlige pianotrioen In the Country, duoen sPaceMonkey med trommeslager Gard Nilssen og som makkeren til Susanna Wallumrød i Susanna & the Magical Orchestra, men han har også spilt i en rekke andre band. Alt i alt har Qvenild bidratt på godt og vel 50 album med blant andre The National Bank, Solveig Slettahjell Slomo Quintet, Susanne Sundfør, Arve Henriksen, Thomas Dybdahl, Marit Larsen, Nils Petter Molvær, Shining, Jaga Jazzist, Frida Ånnevik, Trinity og flere. De siste årene har Morten Qvenild jobbet med å utvikle “the HyPer(sonal) Piano”. – Ved å integrere ulike typer elektronikk i flygelet har han utvidet den soniske paletten til instrumentet radikalt. De innfallsrike låtene og improvisasjonene på solodebuten “Personal Piano” danner en scene der en særegen og tungt prossessert lydverden og et overrumplende inderlig musikalsk uttrykk får utspille seg. Musikken er for det meste instrumental, men Qvenild synger også på flere spor. Musikken på “Personal Piano” er en sum av Mortens personlige interesser og en lang rekke inspirasjonskilder: den fengende melodien, bjørk, støy, rastløshet, snø, James Blake, ord, tre, Radiohead, plastikk, å løpe, det abrupte, barnet, furua, melankolien, Frode Grytten, å reise, å reise for mye, å ikke reise, å reise til feil sted, hytta, aske, Olivier Messiaen, Hans Børli, å ikke vite, metall, elektroner, eufori, grubling, ski, undergrunn, Murakami, kajakk, country, på landet, in the country, de mørke akkordene og det skimrende lyset. Albumet er innspilt og produsert av Morten Qvenild selv i The Green Room, og mikset og mastret av Jørgen Træen. Tilgjengelig som CD/DL og i en deluxe LP edition (500 eksemplarer, 2LP, CD inkludert)

More

De siste 15 årene har pianist og tangentmann Morten Qvenild vært en av de mest kreative musikerne på den norske scenen. Qvenild har både en sjelden popteft og et stort hjerte for eksperimentering og improvisasjon. Nå kommer endelig hans etterlengtede første soloalbum.

HyPer(sonal) Piano

De siste årene har Morten Qvenild jobbet med å utvikle “the HyPer(sonal) Piano”. – Ved å integrere ulike typer elektronikk i flygelet har han utvidet den soniske paletten til instrumentet radikalt. De innfallsrike låtene og improvisasjonene på solodebuten “Personal Piano” danner en scene der en særegen og tungt prossessert lydverden og et overrumplende inderlig musikalsk uttrykk får utspille seg. Musikken er for det meste instrumental, men Qvenild synger også på flere spor.

Personlig album

Musikken på “Personal Piano” er en sum av Mortens personlige interesser og en lang rekke inspirasjonskilder: den fengende melodien, bjørk, støy, rastløshet, snø, James Blake, ord, tre, Radiohead, plastikk, å løpe, det abrupte, barnet, furua, melankolien, Frode Grytten, å reise, å reise for mye, å ikke reise, å reise til feil sted, hytta, aske, Olivier Messiaen, Hans Børli, å ikke vite, metall, elektroner, eufori, grubling, ski, undergrunn, Murakami, kajakk, country, på landet, in the country, de mørke akkordene og det skimrende lyset. Albumet er innspilt og produsert av Morten Qvenild selv i The Green Room, og mikset og mastret av Jørgen Træen. Tilgjengelig som CD/DL og i en deluxe LP edition (500 eksemplarer, 2LP, CD inkludert)

De innfallsrike låtene og improvisasjonene på solodebuten “Personal Piano” danner en scene der en særegen og tungt prossessert lydverden og et overrumplende inderlig musikalsk uttrykk får utspille seg.

Utgivelsesdato: 04.09.2015

EAN: 7033662025633

Katalognummer: HUBROCD2563

Priskategori: CD